Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα για να υιοθετήσει Bitcoin ως νομικό νόμισμα

September 17, 2021
τα τελευταία νέα της εταιρείας για [#varname#]

Το συνέδριο του νότου - η αμερικανική χώρα, Ελ Σαλβαδόρ έχει περάσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το νόμο Bitcoin με μια ψηφοφορία «απόλυτης πλειοψηφίας», που κάνει το την πρώτη χώρα στον κόσμο για να υιοθετήσει bitcoin ως νομική προσφορά.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, υπέβαλε το λογαριασμό στο συνέδριο για μια ψηφοφορία.

Ανήγγειλε σήμερα μέσω του πειραχτηριού ότι το νόμο Bitcoin από το έχει περάσει Κοινοβούλιο της χώρας: 62 των 84 νομοθετών που ψήφισαν για το λογαριασμό που ψηφίστηκε υπέρ του.

Η μετάβαση του νόμου Bitcoin κάνει Saldova την πρώτη χώρα στον κόσμο στο νομικό καθεστώς επιχορήγησης στα cryptocurrencies. Από τώρα, οι τιμές των αγαθών στο Ελ Σαλβαδόρ μπορούν να χαρακτηριστούν στο bitcoin, οι φόροι μπορούν να πληρωθούν στο bitcoin, και τέτοιες συναλλαγές δεν υπόκεινται στο φόρο κερδών κεφαλαίου.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, αποκάλυψε ότι «η Salvadoran κυβέρνηση θα εισαγάγει ένα πορτοφόλι bitcoin για τους πολίτες της, αλλά θα είναι σε θέση να επιλέξουν είτε να το χρησιμοποιήσουν είτε όχι.» Επίσης δηλώθηκε ότι «το Ελ Σαλβαδόρ θα προσαρμόσει τον πληθυσμό στις συναλλαγές Bitcoin μέσω της απαραίτητων κατάρτισης και των μηχανισμών.»

Με περίπου 70 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες χωρίς τις τραπεζικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, το cryptocurrency βλέπει ως μέσο βελτίωσης του οικονομικού συνυπολογισμού. Η οικονομία του Ελ Σαλβαδόρ στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον επαναπατρισμό των κεφαλαίων από το εξωτερικό, με περισσότεροι από 2 εκατομμύριο Salvadorans που ζουν στο εξωτερικό αλλά που συνεχίζουν να διατηρεί τους στενούς δεσμούς με τον τόπο γεννήσεώς τους, επαναπατρίζοντας περισσότερα από $4 δισεκατομμύρια στα κεφάλαια ετησίως, τα οποία αποτελούν περίπου 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας.

Μετά από τις ειδήσεις, bitcoin σηκωμένος εν συντομία επάνω από $34.000 ανά νόμισμα.

Σύμφωνα με CoinDesk, bitcoin είχε χτυπήσει ένα αρχείο $64.829,14 τον Απρίλιο φέτος αλλά έχει πάρει από τότε έναν nosedive. Ακόμα, το cryptocurrency έχει συσσωρεύσει ένα κέρδος 230% κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών. Αυτή η άνοδος προέρχεται από ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς επίσης και αγοράζοντας από τις μεγάλες εταιρίες όπως το τέσλα και το τετράγωνο. Διαδικασία νομιμοποίησης Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ.

Στις 5 Ιουνίου 2021, ο Πρόεδρος Buerkle του Ελ Σαλβαδόρ ανήγγειλε στη διάσκεψη Bitcoin ότι Bitcoin θα γινόταν νομική προσφορά στη χώρα.

Στις 9 Ιουνίου 2021, η Salvadoran νομοθετική συνέλευση πέρασε το νόμο Bitcoin με μια απόλυτη πλειοψηφία 62 ψήφων υπέρ και 22 ψήφων ενάντια σε το.

Στις 24 Ιουνίου 2021, Buerkle χτίζει την ορμή για το λογαριασμό με να αναγγείλει μια άλλη προμήθεια με αλεξίπτωτα bitcoin $30 ανά πρόσφατα δημιουργημένο απολογισμό χωρίς κόστος, για μια συνολική αξία $135 εκατομμυρίων.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε επίσημα η πρώτη χώρα για να υιοθετήσει bitcoin ως νομική προσφορά.